Margarita Pizza
Köken: Napoli, İtalya
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
3/4 su bardağı ılık su
Üzeri için: domates sosu, mozzarella peyniri, taze
fesleğen
Yapılışı:
Un, tuz, şeker ve mayayı karıştır. Ortasına ılık suyu
ve yağı ekle.
10 dakika yoğur, üzerini ört, 1 saat mayalanmaya
bırak.
Hamuru aç, domates sosu sür, peynir ve fesleğen ekle.
230°C fırında 10-12 dakika pişir.
Vejetaryen Bahar Pizzası
Köken: Akdeniz stili
Malzemeler:
Pizza hamuru
Zeytinyağı
Kabak, mantar, kırmızı biber, ıspanak
Mozzarella
Kekik, karabiber
Yapılışı:
Sebzeleri ince doğra, zeytinyağıyla sotele.
Hamurun üstüne mozzarella serp, sebzeleri diz.
200°C fırında 15 dakika pişir.
Köken: Fransa’nın sahil şehirlerinden –
deniz esintili
Malzemeler:
Pizza hamuru
1 diş sarımsak
1 su bardağı temizlenmiş karides
1/2 su bardağı beyaz peynir
1/2 su bardağı mozzarella
1 yemek kaşığı krema
Taze kekik
Yapılışı:
Karidesleri sarımsakla sotele.
Hamura kremayı sür, peynirleri karıştırarak ekle.
Üzerine karidesleri diz, kekiği serpiştir.
200°C fırında 12 dakika pişir.
Dört Peynirli Gurme Pizza
Köken: Milano tarzı lüks pizza
Malzemeler:
Pizza hamuru (hazır ya da ev yapımı)
1 su bardağı mozzarella
1/2 su bardağı cheddar
1/2 su bardağı rokfor (ya da gorgonzola)
1/2 su bardağı parmesan
1 yemek kaşığı krema
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Hamuru aç, ince bir taban oluştur.
Kremayı tabana sür, peynirleri karıştırarak üstüne
serp.
220°C fırında 12 dakika pişir.
Köken: Latin Amerika ilhamı
Malzemeler:
Pizza hamuru
1 su bardağı tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
1/2 kırmızı biber, 1/2 yeşil biber
1/2 soğan
1 tatlı kaşığı taco baharatı
1 su bardağı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı domates sosu
Yapılışı:
Tavukları biberlerle sotele, taco baharatı ekle.
Hamurun üzerine sos sür, tavuk karışımını yay.
Üzerine kaşar koy, 220°C’de 15 dakika pişir.