Paella
İspanya’nın
en meşhur yemeği, özellikle Valencia bölgesine ait.
1.
Geniş tavada
soğan, sarımsak ve biberi zeytinyağında kavur.
2.
Tavukları
ekle ve mühürle.
3.
Domates ve
baharatları ekle, ardından pirinci dök.
4.
Sıcak tavuk
suyunu ve safranı ekle.
5.
En üste
deniz ürünlerini diz.
6.
Kapağını
kapatmadan, suyunu çekene kadar pişir.
7.
Altı hafifçe
tutarsa “socarrat” adı verilen o çıtır tabaka oluşur – paella'nın en lezzetli
kısmı!
Tortilla Española
1.
Patatesleri
ve soğanları ince dilimle, zeytinyağında yavaşça pişir.
2.
Yumurtaları
çırp, içine patates ve soğanı ekle.
3.
Karışımı
tavaya dök, iki tarafını da yavaşça pişirerek kalın bir omlet haline getir.
4.
Dilimleyerek
sıcak ya da soğuk servis et.
Gazpacho
1.
Tüm
malzemeleri doğrayıp blenderdan geçir.
2.
Soğutulmuş
şekilde, zeytinyağı gezdirerek servis et.
3.
Üzerine
minik doğranmış sebzelerle süs yapabilirsin.
Patatas Bravas
1.
Patatesleri
küp kesip fırınla ya da kızart.
2.
Üzerine
brava sosu ve aioli dökerek tapas olarak servis et.
Croquetas
1.
Beşamel sosa
doğranmış jambon veya tavuk ekle.
2.
Soğutup
kıvam alan karışımdan top veya silindir şekli ver.
3.
Yumurtaya ve
galeta ununa bulayıp kızart.
4.
Sıcak servis
et.
Pan con Tomate
1.
Ekmekleri
kızart, üzerine sarımsak sür.
2.
Domatesi
rendele, ekmeğin üstüne sür.
3.
Zeytinyağı
ve tuzla tatlandır.
4.
Kahvaltı,
tapas ya da başlangıç olarak servis edilir.
Churros con Chocolate
1.
Hamuru
hazırlayıp sıkma torbasıyla yıldız uçtan kızgın yağa sık.
2.
Altın rengi
olunca çıkar, şeker-tarçın karışımına bulayın.
3.
Eritilmiş
koyu çikolataya batırarak tüketin.
Fabada Asturiana
1.
Fasulyeyi
haşla.
2.
Etleri
doğra, sarımsak ve soğanla kavur.
3. Fasulye ile birleştir, baharatlarla tatlandır, uzun süre kısık ateşte pişir.
Pisto
1.
Tüm
sebzeleri doğrayıp sırayla kavur.
2.
Domatesi en
son ekleyip pişir.
3.
İsteğe göre
üzerine kızarmış yumurta koyarak servis et.