Tacos (Tako)
1.
Eti
baharatlarla (kimyon, kırmızı biber, sarımsak, tuz) marine edip pişirin.
2.
Tortillayı
hafifçe ısıtın.
3.
İçine eti
koyun, doğranmış soğan, domates, kişniş ve soslarla süsleyin.
4. Üzerine limon sıkın, sıcak servis edin.
Guacamole
(Avokado Ezmesi)
1.
Avokadoları
ezin.
2.
Domates,
soğan ve kişnişi ince doğrayın.
3.
Tüm
malzemeleri karıştırın, limon suyunu ekleyin.
4.
Tortilla
cipsiyle servis edin.
Quesadilla
(Kasediya)
1.
Bir tortilla
üzerine peynir ve diğer iç malzemeleri koyun.
2.
Üzerine
ikinci tortillayı kapatın.
3.
Tava veya
tost makinesinde iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
4.
Dilimleyip
servis edin.
Chili con Carne
(Kıymalı Fasulye Yemeği)
1.
Soğan ve
sarımsağı kavurun, kıymayı ekleyin.
2.
Baharatları
ekleyin, domates ve fasulyeyi katın.
3.
Orta ateşte
30-40 dakika pişirin.
4.
Tortilla ile
ya da pilav üstü servis edebilirsiniz.
Enchiladas
1.
Tortillanın
içine pişmiş iç harcı koyun, rulo yapın.
2.
Fırın kabına
dizin, üstüne domates sosu ve peynir dökün.
3.
180°C
fırında 15-20 dakika pişirin.
4. Sıcak servis edin.
Nachos
1.
Cipsleri
fırın tepsisine yayın.
2.
Üzerine
peynir, fasulye ve doğranmış sebzeleri serpin.
3.
Fırında peynir
eriyene kadar pişirin.
4.
Guacamole ve
ekşi krema ile servis edin.
Elote (Meksika
Usulü Mısır)
1.
Mısırın üzerine
mayonez sürün.
2.
Pul biber ve
peynir serpin.
3.
Limon
sıkarak servis edin.
Tamales
1.
Mısır unu,
su ve yağla yumuşak bir hamur yapın.
2.
Yaprağın
içine hamur yayın, ortasına iç harcı koyun.
3.
Sarıp
buharda 1-1.5 saat pişirin.
4.
Sıcak servis
edilir.
Pozole (Meksika
Usulü Mısır Çorbası)
1.
Et ve hominy
birlikte haşlanır.
2.
Biberler
suda bekletilir, ezilip çorbaya eklenir.
3.
Kişniş,
lime, marul, turp ve tortilla cipsiyle servis edilir.
Chilaquiles
1.
Tortilla
parçaları fırında veya yağda kızartılır.
2.
Sıcak sosla
karıştırılır.
3.
Üzerine
peynir, krema ve yumurta eklenerek kahvaltı niyetine sunulur.
Tostadas
1.
Tortilla
fırında veya tavada çıtırlaştırılır.
2.
Üzerine kat
kat malzeme yerleştirilir.
3.
Soğuk veya
ılık servis edilir.
Mole
(Çikolatalı Soslu Yemekler)
1.
Biberler
kavrulur, suda yumuşatılır.
2.
Diğer
malzemelerle karıştırılıp ezilir, pişirilir.
3.
Tavukla
birlikte pilav üstü veya tortilla ile servis edilir.
Sopes
1.
Sopes hamuru
hazırlanıp elde şekillendirilir.
2.
Tavada
pişirilir, kenarları parmakla kıvrılır.
3.
İçine
çeşitli malzemeler konur ve servis yapılır.
Flautas (Taquitos)
1.
Tortillanın
içine iç harç konur ve rulo yapılır.
2.
Sıvı yağda
çıtır olana kadar kızartılır.
3.
Üstüne
soslar ve garnitürlerle servis edilir.
Empanadas
(Meksika usulü börek)
1.
Hamur
açılır, iç malzeme konur, yarım ay şeklinde kapatılır.
2.
Fırında veya
yağda kızartılır.
3.
Salsa ve
lime ile servis edilir.