Kokteyller ve Tarifleri

Mojito
- Malzemeler:
- 50 ml beyaz rom
- 1 adet lime (4 dilim)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 6-8 taze nane yaprağı
- Soda
- Buz
- Yapılışı:
- Lime dilimlerini ve şekeri bir bardağa koyun,
hafifçe ezin (muddling).
- Nane yapraklarını ekleyip nazikçe ezin.
- Bardağa buz koyun, romu ekleyin.
- Soda ile tamamlayıp karıştırın.
- Nane dalı ve lime dilimi ile süsleyin.

Margarita
- Malzemeler:
- 50 ml tekila
- 25 ml triple sec (portakal
likörü)
- 20 ml taze lime suyu
- Tuz (bardak kenarı için)
- Buz
- Yapılışı:
- Bardak kenarını lime ile ıslatıp tuza batırın.
- Tekila, triple sec ve lime suyunu buzlu
shaker’da karıştırın.
- Karışımı süzerek tuzlu bardağa dökün.
- Lime dilimi ile süsleyin.

Cosmopolitan
- Malzemeler:
- 45 ml votka
- 15 ml triple sec
- 30 ml kızılcık suyu (cranberry
juice)
- 15 ml taze lime suyu
- Buz
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buz ile birlikte shaker’da
çalkalayın.
- Süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün.
- Lime kabuğu veya limon dilimi ile süsleyin.

Old Fashioned
- Malzemeler:
- 45 ml bourbon veya rye viski
- 1 şeker küpü
- 2-3 damla Angostura bitters
- Birkaç damla su
- Buz
- Portakal kabuğu
- Yapılışı:
- Şeker küpünü bitters ve su ile bardakta ezin.
- Buz ekleyin, viskiyi dökün.
- Hafifçe karıştırın.
- Portakal kabuğu ile aromalandırıp süsleyin.

Pina Colada
- Malzemeler:
- 60 ml beyaz rom
- 90 ml ananas suyu
- 30 ml hindistancevizi kreması
- Buz
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri blender’a
koyun.
- Pürüzsüz olana kadar
karıştırın.
- Kokteyl bardağına dökün,
ananas dilimi ve kiraz ile süsleyin.

Negroni
- Malzemeler:
- 30 ml cin
- 30 ml kırmızı vermut
- 30 ml Campari
- Buz
- Portakal dilimi
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzla dolu
bardakta karıştırın.
- Portakal dilimi ile süsleyin.

Whiskey Sour
- Malzemeler:
- 45 ml bourbon viski
- 30 ml taze limon suyu
- 15 ml şeker şurubu
- Buz
- Kiraz veya limon dilimi
(süsleme için)
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzlu
shaker’da iyice çalkalayın.
- Süzerek soğutulmuş bardağa
dökün.
- Kiraz veya limon dilimi ile
süsleyin.

Mai Tai
- Malzemeler:
- 30 ml beyaz rom
- 30 ml koyu rom
- 15 ml triple sec
- 15 ml badem şurubu (orgeat)
- 30 ml taze lime suyu
- Buz
- Nane yaprağı ve lime dilimi
(süsleme için)
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzlu
shaker’da karıştırın.
- Bardağa süzün ve süsleyin.

Bloody Mary
- Malzemeler:
- 45 ml votka
- 90 ml domates suyu
- 15 ml taze limon suyu
- Worcestershire sosu (birkaç
damla)
- Tabasco sosu (isteğe göre)
- Tuz, karabiber
- Buz
- Kereviz sapı ve limon dilimi
(süsleme)
- Yapılışı:
- Tüm sıvıları buzlu bardakta karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Kereviz sapı ve limon dilimi ile servis edin.

Gin Tonic
- Malzemeler:
- 50 ml cin
- Tonik suyu
- Buz
- Limon veya lime dilimi
- Yapılışı:
- Bardak dolusu buzun üzerine cin dökün.
- Tonik suyunu ekleyin.
- Limon veya lime dilimi ile süsleyin.

Aperol Spritz
- Malzemeler:
- 60 ml Prosecco
- 40 ml Aperol
- Soda
- Buz
- Portakal dilimi
- Yapılışı:
- Bardağa buz koyun.
- Prosecco, Aperol ve soda
sırasıyla ekleyin.
- Portakal dilimi ile süsleyin.

French 75
- Malzemeler:
- 30 ml cin
- 15 ml taze limon suyu
- 15 ml şeker şurubu
- Şampanya veya köpüklü şarap
- Limon kabuğu (süsleme)
- Yapılışı:
- Cin, limon suyu ve şeker şurubunu buzlu
shaker’da karıştırın.
- Süzerek şampanya bardağına dökün.
- Üzerine şampanya ekleyin ve limon kabuğu ile
süsleyin.

Caipirinha
- Malzemeler:
- 50 ml cachaça (Brezilya romu)
- 1 lime (dilimlenmiş)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Buz
- Yapılışı:
- Lime dilimlerini ve şekeri
bardağa koyup hafifçe ezin.
- Bardağı buzla doldurun,
cachaça’yı ekleyin.
- Karıştırıp servis yapın.

Daiquiri
- Malzemeler:
- 45 ml beyaz rom
- 25 ml taze lime suyu
- 15 ml şeker şurubu
- Buz
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzlu shaker’da
karıştırın.
- Süzerek soğutulmuş kokteyl
bardağına dökün.

Tom Collins
- Malzemeler:
- 45 ml cin
- 30 ml taze limon suyu
- 15 ml şeker şurubu
- Soda
- Buz
- Limon dilimi (süsleme)
- Yapılışı:
- Cin, limon suyu ve şeker şurubunu buzlu
shaker’da karıştırın.
- Bardağa süzün, buz ekleyin.
- Üzerine soda dökün ve limon dilimi ile süsleyin.

Manhattan
- Malzemeler:
- 50 ml rye viski veya bourbon
- 20 ml kırmızı tatlı vermut
- 2-3 damla Angostura bitters
- Kiraz (süsleme)
- Buz
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzlu karıştırma kabında
karıştırın.
- Süzerek kokteyl bardağına dökün.
- Kiraz ile süsleyin.

Espresso
Martini
- Malzemeler:
- 40 ml votka
- 20 ml kahve likörü (Kahlua)
- 30 ml taze espresso
- 10 ml şeker şurubu
- Buz
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzlu shaker’da iyice
çalkalayın.
- Süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün.
- İstersen kahve çekirdekleriyle süsleyin.

Sidecar
- Malzemeler:
- 50 ml konyak
- 20 ml triple sec
- 20 ml taze limon suyu
- Buz
- Şeker (bardak kenarı için)
- Yapılışı:
- Bardak kenarını limonla ıslatıp şekere batırın.
- Tüm malzemeleri buzlu shaker’da karıştırın.
- Süzerek bardak içine dökün.

White Russian
- Malzemeler:
- 50 ml votka
- 20 ml kahve likörü (Kahlua)
- 30 ml süt veya krema
- Buz
- Yapılışı:
- Buz dolu bardağa votka ve
kahve likörünü dökün.
- Üzerine süt veya krema ekleyip
hafifçe karıştırın.

Mimosa
- Malzemeler:
- 75 ml şampanya veya köpüklü
şarap
- 75 ml taze sıkılmış portakal
suyu
- Yapılışı:
- Soğutulmuş bardağa portakal suyunu koyun.
- Üzerine şampanya ekleyin.
- Karıştırmadan servis yapın.

French Martini
- Malzemeler:
- 45 ml votka
- 15 ml Chambord (ahududu
likörü)
- 30 ml ananas suyu
- Buz
- Yapılışı:
- Tüm malzemeleri buzla dolu
shaker’da iyice çalkalayın.
- Süzerek soğutulmuş martini
bardağına dökün.
- İsteğe bağlı olarak bir
ahududu ile süsleyin.

Cuba Libre
- Malzemeler:
- 50 ml beyaz rom
- 120 ml kola
- 10 ml taze lime suyu
- Buz
- Lime dilimi
- Yapılışı:
- Bardağa buz koyun.
- Rom ve lime suyunu ekleyin.
- Kola ile tamamlayın, hafifçe
karıştırın.
- Lime dilimi ile süsleyin.

Screwdriver
- Malzemeler:
- 50 ml votka
- 100 ml taze sıkılmış portakal
suyu
- Buz
- Yapılışı:
- Bardağa buz koyun.
- Votka ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.

Dark 'n' Stormy
- Malzemeler:
- 50 ml koyu rom
- 100 ml zencefilli gazoz
(ginger beer)
- 10 ml lime suyu
- Buz
- Lime dilimi
- Yapılışı:
- Bardağa buz koyun.
- Zencefilli gazozu ekleyin.
- Üzerine romu dökün ve lime
suyunu ekleyin.
- Lime dilimi ile süsleyin.

Tequila Sunrise
- Malzemeler:
- 50 ml tekila
- 100 ml portakal suyu
- 15 ml grenadin şurubu
- Buz
- Portakal dilimi ve kiraz
(süsleme)
- Yapılışı:
- Bardağa buz koyun.
- Tekila ve portakal suyunu ekleyin.
- Grenadin şurubunu yavaşça dökün (alt kısma
çökecek).
- Portakal dilimi ve kirazla süsleyin.

Bellini
- Malzemeler:
- 50 ml şeftali püresi
- 100 ml Prosecco veya köpüklü
şarap
- Yapılışı:
- Soğutulmuş bardağa şeftali
püresini koyun.
- Üzerine köpüklü şarabı yavaşça
ekleyin.
- Karıştırmadan servis yapın.