Kokteyller [ 14 Eylül 2025 ]


Kokteyller

Kokteyller ve Tarifleri



 Mojito

  • Malzemeler:
    • 50 ml beyaz rom
    • 1 adet lime (4 dilim)
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • 6-8 taze nane yaprağı
    • Soda
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Lime dilimlerini ve şekeri bir bardağa koyun, hafifçe ezin (muddling).
    2. Nane yapraklarını ekleyip nazikçe ezin.
    3. Bardağa buz koyun, romu ekleyin.
    4. Soda ile tamamlayıp karıştırın.
    5. Nane dalı ve lime dilimi ile süsleyin.

 


 Margarita

  • Malzemeler:
    • 50 ml tekila
    • 25 ml triple sec (portakal likörü)
    • 20 ml taze lime suyu
    • Tuz (bardak kenarı için)
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Bardak kenarını lime ile ıslatıp tuza batırın.
    2. Tekila, triple sec ve lime suyunu buzlu shaker’da karıştırın.
    3. Karışımı süzerek tuzlu bardağa dökün.
    4. Lime dilimi ile süsleyin.

 


 Cosmopolitan

  • Malzemeler:
    • 45 ml votka
    • 15 ml triple sec
    • 30 ml kızılcık suyu (cranberry juice)
    • 15 ml taze lime suyu
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buz ile birlikte shaker’da çalkalayın.
    2. Süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün.
    3. Lime kabuğu veya limon dilimi ile süsleyin.

 


 Old Fashioned

  • Malzemeler:
    • 45 ml bourbon veya rye viski
    • 1 şeker küpü
    • 2-3 damla Angostura bitters
    • Birkaç damla su
    • Buz
    • Portakal kabuğu
  • Yapılışı:
    1. Şeker küpünü bitters ve su ile bardakta ezin.
    2. Buz ekleyin, viskiyi dökün.
    3. Hafifçe karıştırın.
    4. Portakal kabuğu ile aromalandırıp süsleyin.

 


 Pina Colada

  • Malzemeler:
    • 60 ml beyaz rom
    • 90 ml ananas suyu
    • 30 ml hindistancevizi kreması
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri blender’a koyun.
    2. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
    3. Kokteyl bardağına dökün, ananas dilimi ve kiraz ile süsleyin.

 


 Negroni

  • Malzemeler:
    • 30 ml cin
    • 30 ml kırmızı vermut
    • 30 ml Campari
    • Buz
    • Portakal dilimi
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzla dolu bardakta karıştırın.
    2. Portakal dilimi ile süsleyin.

 

 

 Whiskey Sour

  • Malzemeler:
    • 45 ml bourbon viski
    • 30 ml taze limon suyu
    • 15 ml şeker şurubu
    • Buz
    • Kiraz veya limon dilimi (süsleme için)
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzlu shaker’da iyice çalkalayın.
    2. Süzerek soğutulmuş bardağa dökün.
    3. Kiraz veya limon dilimi ile süsleyin.

 


 Mai Tai

  • Malzemeler:
    • 30 ml beyaz rom
    • 30 ml koyu rom
    • 15 ml triple sec
    • 15 ml badem şurubu (orgeat)
    • 30 ml taze lime suyu
    • Buz
    • Nane yaprağı ve lime dilimi (süsleme için)
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzlu shaker’da karıştırın.
    2. Bardağa süzün ve süsleyin.

 


 Bloody Mary

  • Malzemeler:
    • 45 ml votka
    • 90 ml domates suyu
    • 15 ml taze limon suyu
    • Worcestershire sosu (birkaç damla)
    • Tabasco sosu (isteğe göre)
    • Tuz, karabiber
    • Buz
    • Kereviz sapı ve limon dilimi (süsleme)
  • Yapılışı:
    1. Tüm sıvıları buzlu bardakta karıştırın.
    2. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    3. Kereviz sapı ve limon dilimi ile servis edin.

 


 Gin Tonic

  • Malzemeler:
    • 50 ml cin
    • Tonik suyu
    • Buz
    • Limon veya lime dilimi
  • Yapılışı:
    1. Bardak dolusu buzun üzerine cin dökün.
    2. Tonik suyunu ekleyin.
    3. Limon veya lime dilimi ile süsleyin.

 


 Aperol Spritz

  • Malzemeler:
    • 60 ml Prosecco
    • 40 ml Aperol
    • Soda
    • Buz
    • Portakal dilimi
  • Yapılışı:
    1. Bardağa buz koyun.
    2. Prosecco, Aperol ve soda sırasıyla ekleyin.
    3. Portakal dilimi ile süsleyin.

 


 French 75

  • Malzemeler:
    • 30 ml cin
    • 15 ml taze limon suyu
    • 15 ml şeker şurubu
    • Şampanya veya köpüklü şarap
    • Limon kabuğu (süsleme)
  • Yapılışı:
    1. Cin, limon suyu ve şeker şurubunu buzlu shaker’da karıştırın.
    2. Süzerek şampanya bardağına dökün.
    3. Üzerine şampanya ekleyin ve limon kabuğu ile süsleyin.

 

 

 Caipirinha

  • Malzemeler:
    • 50 ml cachaça (Brezilya romu)
    • 1 lime (dilimlenmiş)
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Lime dilimlerini ve şekeri bardağa koyup hafifçe ezin.
    2. Bardağı buzla doldurun, cachaça’yı ekleyin.
    3. Karıştırıp servis yapın.

 


 Daiquiri

  • Malzemeler:
    • 45 ml beyaz rom
    • 25 ml taze lime suyu
    • 15 ml şeker şurubu
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzlu shaker’da karıştırın.
    2. Süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün.

 


 Tom Collins

  • Malzemeler:
    • 45 ml cin
    • 30 ml taze limon suyu
    • 15 ml şeker şurubu
    • Soda
    • Buz
    • Limon dilimi (süsleme)
  • Yapılışı:
    1. Cin, limon suyu ve şeker şurubunu buzlu shaker’da karıştırın.
    2. Bardağa süzün, buz ekleyin.
    3. Üzerine soda dökün ve limon dilimi ile süsleyin.

 


 Manhattan

  • Malzemeler:
    • 50 ml rye viski veya bourbon
    • 20 ml kırmızı tatlı vermut
    • 2-3 damla Angostura bitters
    • Kiraz (süsleme)
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzlu karıştırma kabında karıştırın.
    2. Süzerek kokteyl bardağına dökün.
    3. Kiraz ile süsleyin.

 


 Espresso Martini

  • Malzemeler:
    • 40 ml votka
    • 20 ml kahve likörü (Kahlua)
    • 30 ml taze espresso
    • 10 ml şeker şurubu
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzlu shaker’da iyice çalkalayın.
    2. Süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün.
    3. İstersen kahve çekirdekleriyle süsleyin.

 


 Sidecar

  • Malzemeler:
    • 50 ml konyak
    • 20 ml triple sec
    • 20 ml taze limon suyu
    • Buz
    • Şeker (bardak kenarı için)
  • Yapılışı:
    1. Bardak kenarını limonla ıslatıp şekere batırın.
    2. Tüm malzemeleri buzlu shaker’da karıştırın.
    3. Süzerek bardak içine dökün.

 


 White Russian

  • Malzemeler:
    • 50 ml votka
    • 20 ml kahve likörü (Kahlua)
    • 30 ml süt veya krema
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Buz dolu bardağa votka ve kahve likörünü dökün.
    2. Üzerine süt veya krema ekleyip hafifçe karıştırın.

 


 Mimosa

  • Malzemeler:
    • 75 ml şampanya veya köpüklü şarap
    • 75 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • Yapılışı:
    1. Soğutulmuş bardağa portakal suyunu koyun.
    2. Üzerine şampanya ekleyin.
    3. Karıştırmadan servis yapın.

 

 

 French Martini

  • Malzemeler:
    • 45 ml votka
    • 15 ml Chambord (ahududu likörü)
    • 30 ml ananas suyu
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri buzla dolu shaker’da iyice çalkalayın.
    2. Süzerek soğutulmuş martini bardağına dökün.
    3. İsteğe bağlı olarak bir ahududu ile süsleyin.

 


 Cuba Libre

  • Malzemeler:
    • 50 ml beyaz rom
    • 120 ml kola
    • 10 ml taze lime suyu
    • Buz
    • Lime dilimi
  • Yapılışı:
    1. Bardağa buz koyun.
    2. Rom ve lime suyunu ekleyin.
    3. Kola ile tamamlayın, hafifçe karıştırın.
    4. Lime dilimi ile süsleyin.

 


 Screwdriver

  • Malzemeler:
    • 50 ml votka
    • 100 ml taze sıkılmış portakal suyu
    • Buz
  • Yapılışı:
    1. Bardağa buz koyun.
    2. Votka ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.

 


 Dark 'n' Stormy

  • Malzemeler:
    • 50 ml koyu rom
    • 100 ml zencefilli gazoz (ginger beer)
    • 10 ml lime suyu
    • Buz
    • Lime dilimi
  • Yapılışı:
    1. Bardağa buz koyun.
    2. Zencefilli gazozu ekleyin.
    3. Üzerine romu dökün ve lime suyunu ekleyin.
    4. Lime dilimi ile süsleyin.

 


 Tequila Sunrise

  • Malzemeler:
    • 50 ml tekila
    • 100 ml portakal suyu
    • 15 ml grenadin şurubu
    • Buz
    • Portakal dilimi ve kiraz (süsleme)
  • Yapılışı:
    1. Bardağa buz koyun.
    2. Tekila ve portakal suyunu ekleyin.
    3. Grenadin şurubunu yavaşça dökün (alt kısma çökecek).
    4. Portakal dilimi ve kirazla süsleyin.

 


 Bellini

  • Malzemeler:
    • 50 ml şeftali püresi
    • 100 ml Prosecco veya köpüklü şarap
  • Yapılışı:
    1. Soğutulmuş bardağa şeftali püresini koyun.
    2. Üzerine köpüklü şarabı yavaşça ekleyin.
    3. Karıştırmadan servis yapın.