Fransız Barbeküsü [ 12 Kasım 2025 ]


Fransız Barbeküsü

Malzemeler

Dana entrecôte, ördek göğsü (magret de canard), kuzu pirzola, deniz levreği.

Marine: Dijon hardalı, zeytinyağı, sarımsak, taze kekik, şarap veya sirke.

Yanında servis: Ratatouille (sebze güveci), baget ekmeği, şarap.

Hazırlık

Etler kısa süreli (2-3 saat) marine edilir, amaç aromayı dengelemektir.
Hardal ve şarap, Fransız ızgaralarının karakteristik lezzetini verir.

Pişirme Tekniği

Genellikle şarap fıçısı odunlarıyla tütsülenmiş odun kömüründe pişirilir.

Etler “mühürleme + dinlendirme” tekniğiyle pişirilir.

Deniz ürünleri için ızgara ısı düşürülür.

Püf Noktaları

Tereyağı ve sarımsakla bitirme (finishing butter) Fransızların sırrıdır.

Etin içi pembe (medium rare) bırakılır.

Şarap eşleşmesi pişirme kadar önemlidir: kırmızı et için Bordeaux, beyaz et için Chardonnay