Zencefilli Havuç Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici) [ 05 Kasım 2025 ]


Zencefilli Havuç Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici)

Özellik:

Turuncu rengini karotenden, güçlü etkisini zencefil ve sarımsaktan alır.

Kış aylarında soğuk algınlığına karşı doğal koruma sağlar.

Malzemeler:

3 adet havuç

1 küçük patates

1 tatlı kaşığı taze zencefil

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı sebze suyu

Tuz, karabiber

Üzeri için yoğurt veya dereotu

Hazırlanışı:

Havuç, patates, sarımsak ve zencefili doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Sebze suyunu ekleyip pişirin, blenderdan geçirip baharatları ekleyin.

Üzerine bir kaşık yoğurt gezdirin.

Püf Noktası:

Zencefili taze kullanmak bağışıklık etkisini iki kat artırır.