Türk Mangalı [ 12 Kasım 2025 ]


Türk Mangalı

Malzemeler

Kuzu şiş, köfte, tavuk kanadı, ciğer, sucuk.

Marine için: Yoğurt, zeytinyağı, karabiber, kekik, pul biber, sarımsak.

Yanında közlenmiş domates, biber, soğan.

Hazırlık

Etler yoğurt ve baharat karışımında 6 saat marine edilir.
Kömür ısıtılırken beyaz kül tabakası oluşması beklenir.

Pişirme Tekniği

Doğrudan ısıda kısa sürede mühürleme.

Et ve sebzeler dönüşümlü çevrilir.

Servis öncesi tereyağı gezdirilir.

Püf Noktaları

Kömürün alevi değil ısısı kullanılmalı.

Yoğurt eti yumuşatır, kurumasını önler.

Pişirme sonrası az tuz eklenir, tuz suyu hapsetmek için son aşamada olmalı.