Özellik:
İtalyan mutfağının en bilinen tatlısı olan tiramisu, kahveyle ıslatılmış kedi dili bisküvilerinin mascarpone kremasıyla birleştiği, hafif ve aromatik bir lezzettir. İsmi “beni yukarı kaldır” anlamına gelir enerjisiyle tam da bunu yapar.
Malzemeler:
3 yumurta sarısı
100 gr toz şeker
250 gr mascarpone peyniri
1 su bardağı güçlü kahve (espresso tercih edilir)
1 paket kedi dili bisküvisi
1 yemek kaşığı kakao
İsteğe göre birkaç damla badem likörü
Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırp.
Mascarpone peynirini ekleyip karıştır.
Kedi dillerini kahveye batırıp bir kaba diz.
Üzerine kremayı dök, katları tekrarla.
En üste kakao serp ve 3 saat buzdolabında dinlendir.
Püf Noktası:
Kahve ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Ilık kahveyle ıslatmak, bisküvilerin dağılmasını önler.