Özellik:
Ekşi, baharatlı, limonlu aromasıyla Tayland mutfağının ruhu.
Bağışıklığı güçlendiren baharat karışımıyla egzotik bir şifa çorbası.
Malzemeler:
10 adet karides
1 su bardağı mantar
2 sap lemongrass (limon otu)
2 lime yaprağı
1 küçük parça zencefil
1 yemek kaşığı balık sosu
1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
1 litre su veya tavuk suyu
Taze kişniş yaprağı
Hazırlanış:
Suyu kaynat, limon otu, lime yaprağı ve zencefili ekle.
Aromalar geçince karides, mantar ve balık sosunu ilave et.
10 dakika pişir, kişnişle servis et.
Püf Noktası:
Orijinal aromayı yakalamak için limon otu ve lime yapraklarını taze kullan.
Limon dilimleriyle süslenmiş kırmızımsı Tayland çorbası.