Özellik
Popülerlik
Malzemeler
500 g dana kuşbaşı (but kısmı, küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 adet havuç (isteğe bağlı, doğranmış)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tutam tuz
3 su bardağı sıcak su veya et suyu
Hazırlık
Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıt, etleri yüksek ateşte mühürle.
Etler suyunu salıp çekince tereyağını ve soğanı ekle, kavur.
Salçaları ekle, 2 dakika kadar karıştır.
Patates, havuç ve sarımsağı ekle.
Tuz, karabiber, kekik ve sıcak suyu ilave et.
Kapağını sıkıca kapat, kısık ateşte yaklaşık 1–1,5 saat pişir (et yumuşayana kadar).
Servis öncesi 10 dakika dinlendir.