Spicy Tuna Roll (Acılı Ton Balıklı Sushi) [ 02 Aralık 2025 ]


Spicy Tuna Roll (Acılı Ton Balıklı Sushi)

Köken: 1980’lerde Japon-Amerikan şefler tarafından popülerleştirilmiştir.

Malzemeler

100 g ton balığı (taze veya konserve)

1 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı sriracha sos

1 nori yaprağı

1 su bardağı sushi pirinci

       ½ salatalık

Birkaç dal yeşil soğan

Hazırlık

Ton balığını ez, mayonez ve sriracha ile karıştır.

Nori’nin üzerine pirinç yay.

Ortasına ton balıklı karışım ve salatalık ekle.

Rulo yap, sıkıştır, 6 dilime böl.

Püf Noktası

Tadımda acı ve kremamsı dengeyi korumak için sriracha miktarını damak tadına göre ayarla.

Sunum

Yanında limon dilimi, üstünde susam ya da tobiko ile servis edilir.