Sebzeli Tavuk Çorbası [ 04 Kasım 2025 ]


Sebzeli Tavuk Çorbası

Özellik:

Vitamin, protein ve lif açısından zengin bu çorba, hem doyurucu hem de iyileştirici özelliğiyle bilinir. Ev yapımı sıcak bir kase, vücudu toparlar, ruhu da dinlendirir. Özellikle kış aylarında “anne çorbası” hissiyle anılır.

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü (isteğe göre but da olabilir)

1 adet havuç

1 adet patates

1 küçük kabak

1/2 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

6 su bardağı su veya tavuk suyu

Tuz, karabiber

Üzeri için ince doğranmış dereotu veya maydanoz

Hazırlanışı:

Tavuk etini haşlayın, suyunu süzün (suyunu saklayın, çorba suyu olacak).

Haşlanmış tavuğu küçük parçalara ayırın.

Tencereye tereyağını alın, unu ekleyip hafifçe kavurun.

Üzerine tavuk suyunu yavaşça ekleyin, topaklanmaması için karıştırın.

Küp doğranmış sebzeleri (havuç, patates, kabak, bezelye) ekleyin.

Sebzeler yumuşayınca tavuk etlerini ilave edin.

Tuz ve karabiberle tatlandırın, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Servis öncesi üzerine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serpin.

Püf Noktası:

Tavuk suyuna bir parça defne yaprağı eklerseniz aroması zenginleşir.

Unu kavururken yakmamaya özen gösterin, hafif altın tonunda kalması kıvamı belirler.

Daha kremamsı bir doku istiyorsanız pişirme sonunda blenderdan geçirebilirsiniz.