Reuben Sandwich [ 04 Kasım 2025 ]


Reuben Sandwich

Özelliği:
New York’un meşhur delicatessen kültüründen çıkan bu sıcak sandviç, füme et, turşu, peynir ve özel sosun mükemmel birleşimi ile dünyaca ün kazanmıştır. Dışı çıtır, içi eriyen peynirle dolu bir ziyafettir.
Malzemeler:
2 dilim çavdar ekmeği (rye bread)
4 dilim pastrami veya füme dana eti
2 dilim İsviçre peyniri veya hellim peyniri
2 yemek kaşığı lahana turşusu (süzülmüş)
1 yemek kaşığı bin ada (Thousand Island) veya Rus sosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Ekmek dilimlerinin iç yüzeyine bin ada sosunu sür.
Bir dilime sırasıyla pastrami, peynir ve lahana turşusunu diz.
Diğer ekmek dilimini kapat, dış yüzeylerine tereyağı sür.
Tavayı ısıt, sandwich iki tarafı da altın rengini alıncaya kadar kızart.
Peynir eridiğinde sıcak servis et.
Püf Noktası:
Lahana turşusunun suyunu mutlaka süz; aksi halde ekmek ıslanır.
Ekmeği bastırarak kızartmak, iç malzemenin homojen şekilde ısınmasını sağlar.