Özellik
Popülerlik
Malzemeler
3–4 adet orta boy patlıcan
500 g dana veya kuzu kıyma (orta yağlı)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı, Urfa usulü için)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates (bütün halde)
3–4 yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlık
Patlıcanları alacalı soy, 2–3 cm kalınlığında doğra, tuzlu suda 15 dakika beklet.
Kıymayı soğan, sarımsak, tuz ve baharatlarla yoğur, ceviz büyüklüğünde parçalar kopar.
Şişe sırayla patlıcan ve kıymayı geçir (bir dilim patlıcan, bir köfte şeklinde).
Fırın tepsisine diz, aralarına bütün domates ve biberleri yerleştir.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdir, 200°C fırında 30–35 dakika pişir.
Fırından çıkarınca sıcak servis et.