Özellik
Popülerlik
Malzemeler
600 g dana kuşbaşı (but kısmı)
12–15 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı kırmızı şarap veya üzüm suyu (alkolsüz versiyon için)
1,5 su bardağı sıcak su
1 defne yaprağı
Tuz & karabiber
1 çay kaşığı kekik
Hazırlık
Eti tencerede zeytinyağıyla mühürle, dışı kahverengi olunca alın.
Aynı tencerede tereyağı ekle, arpacık soğanları ve sarımsağı sotele.
Salçayı ve unu ekleyip 1–2 dakika kavur.
Etleri tekrar tencereye al, şarap veya üzüm suyunu ekle.
Sıcak su, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiberi ekle.
Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 1–1,5 saat pişir.
Et yumuşayıp sos yoğunlaştığında servise hazır.