Margarita Pizza [ 11 Kasım 2025 ]


Margarita Pizza

Köken: Napoli, İtalya

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı instant maya

3/4 su bardağı ılık su

Üzeri için: domates sosu, mozzarella peyniri, taze fesleğen

Yapılışı:

Un, tuz, şeker ve mayayı karıştır. Ortasına ılık suyu ve yağı ekle.

10 dakika yoğur, üzerini ört, 1 saat mayalanmaya bırak.

Hamuru aç, domates sosu sür, peynir ve fesleğen ekle.

230°C fırında 10-12 dakika pişir.

Püf Noktası: Fırın ne kadar sıcaksa o kadar “İtalyan”. Taş fırın etkisi için tepsiyi önceden ısıt.
Enerji Notu: Fesleğen zihni açar, stresi azaltır.