Özellik
Popülerlik
Malzemeler
1 büyük boy levrek (temizlenmiş, kılçıksız ve bütün halde)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç (önceden yıkanmış)
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam yenibahar
Tuz & karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: limon dilimleri, taze defne yaprağı
Hazırlık
Tavada zeytinyağını ısıt, soğanı ve fıstıkları altın rengini alana kadar kavur.
Pirinci ekle, 2-3 dakika karıştır. Ardından kuş üzümü, tarçın, yenibahar, tuz ve sıcak suyu ekle.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir, 10 dakika dinlendir.
Balığın iç kısmına az tuz ve karabiber serpiştir, hazırladığın iç pilavla doldur.
Balığı mutfak ipiyle hafifçe sar veya kürdanla sabitle.
Fırın tepsisine yerleştir, üstüne tereyağı parçaları, defne yaprağı ve limon dilimleri koy.
180°C fırında 25–30 dakika pişir.