Malzemeler:
Köftesi için:
500 g kıyma (orta yağlı, mümkünse kuzu-dana karışık)
1 adet büyük kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı isot isteğe bağlı ama tavsiye edilir
1 dilim bayat ekmek içi ufalanmış
Sebzeleri için:
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kıymayı soğan, sarımsak, baharatlar ve ekmek içiyle yoğur. Yoğurdukça elinin ısısıyla harç birbirine geçsin; bu, Kilis kebabının “dokusu”dur.
Patlıcanları uzunlamasına dilimle, tuzlu suda 10 dakika beklet, ardından kurula.
Fırın tepsisine sırayla bir dilim patlıcan, bir parça köfte, bir dilim patlıcan şeklinde diz.
Üzerine doğranmış biber ve domatesleri yerleştir.
Sosu karıştırıp tepsiye gezdir.
Önceden ısıtılmış 190°C fırında 35-40 dakika kadar pişir.