Kemik Suyuyla Kolajen Çorbası (Bağ Dokusu Güçlendirici) [ 04 Kasım 2025 ]


Kemik Suyuyla Kolajen Çorbası (Bağ Dokusu Güçlendirici)

Özellik:

Doğal kolajen kaynağı olan bu çorba, eklem sağlığı, cilt elastikiyeti ve bağışıklık için idealdir.

Özellikle spor yapanlar ve kronik yorgunluk yaşayanlar için önerilir.

Malzemeler:

2 parça ilikli dana kemiği

1 küçük soğan

1 diş sarımsak

1 küçük havuç

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 tutam karabiber

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Kemikleri iyice yıkayıp tencereye alın.

Soğan, havuç, sarımsak ve baharatları ekleyin.

Su ve sirkeyi ilave edip 3–4 saat kısık ateşte kaynatın.

Süzüp sıcak servis edin.

Püf Noktası:

Elma sirkesi, kemikten kolajen salınımını artırır.

İstersen içine birkaç damla limon da ekleyebilirsin.