Özellik
Popülerlik
Malzemeler
15–20 adet karalahana yaprağı
1,5 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
200 g kıyma (isteğe bağlı, etli versiyon için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam nane
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Hazırlık
Karalahana yapraklarını kaynar tuzlu suda 2–3 dakika haşla, ardından soğuk suya alarak rengini koru.
Tavada zeytinyağını ısıt, soğanı kavur.
Kıyma, salçalar, baharatlar ve pirinci ekle, 5–6 dakika sotele.
Sıcak suyu ekle, suyunu biraz çektirip iç harcı ılımaya bırak.
Lahana yapraklarını düz bir zemine ser, iç harçtan bir kaşık koy, dikkatlice sar.
Tencereye sıkı şekilde diz, üzerine tereyağı parçaları koy.
1 bardak sıcak su ekle, kapağı kapat, kısık ateşte 30–35 dakika pişir.