Popülerlik
Malzemeler
Ana malzeme:
1 adet kuzu kaburga (kemikli, ortası kesilmeden alınmış)
İç pilavı için:
2 su bardağı pirinç
100 g kuzu ciğeri (küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç badem
1 avuç kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz
Hazırlık
İç pilavı: tereyağı ve zeytinyağında bademleri kavur, ciğeri ekle.
Pirinci ekle, 2–3 dakika kavur, tuz ve baharatları ekle.
Kuş üzümü ve 1,5 su bardağı sıcak suyu koy, kısık ateşte suyunu çektir.
Kaburga: kuzu kaburgasının alt kısmını dikkatlice aç, iç pilavı doldur.
Açılan kısmı mutfak ipiyle dikip kapat.
Fırın tepsisine yerleştir, üzerini yağla, 180°C fırında 2,5–3 saat pişir.
Arada üstüne çıkan yağdan gezdirerek nar gibi kızarmasını sağla.