Özellik
Popülerlik
Malzemeler
15–20 adet taze kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 küçük kuru soğan (ince doğranmış)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı taze nane (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı dereotu
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için: limon dilimleri, birkaç damla zeytinyağı
Hazırlık
Kabak çiçeklerini sabah erken saatlerde toplanmış, taze ve kapalı olanlardan seç.
İç pilavı hazırla: zeytinyağında soğanı pembeleştir, pirinci ekle ve kavur.
Fıstık, kuş üzümü, nane, dereotu, tuz ve baharatları ekle.
Sıcak suyu ilave et, suyunu çekene kadar pişir, 5–10 dakika dinlendir.
Çiçekleri dikkatlice aç, içlerine birer tatlı kaşığı dolma harcı koy, uçlarını nazikçe kapat.
Tencereye sıkı şekilde diz, üstüne zeytinyağı ve biraz su gezdir.
Kapağı kapatıp kısık ateşte 20–25 dakika pişir.