Özellik:
Sebze ağırlıklı, zeytinyağlı ve doyurucu bir Akdeniz klasiği. Lif, vitamin ve antioksidan açısından çok zengin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, 1 diş sarımsak
1 adet havuç, 1 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı küçük makarna
1 litre sebze suyu
Tuz, karabiber, kekik
Üzeri için rendelenmiş parmesan
Hazırlanış:
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleştir.
Küp doğranmış sebzeleri ekle, 5 dakika kavur.
Sebze suyunu ve haşlanmış barbunyayı ekle.
Kaynamaya başlayınca makarnayı ilave et.
Pişince tuz, karabiber, kekik ekle.
Serviste parmesan serperek sıcak sun.
Püf Noktası:
Sebzeleri mevsimine göre değiştir. Kabak yerine patates, fasulye yerine mercimek kullanabilirsin.
Renkli sebzelerle dolu, rustik İtalyan kasesi.