İtalyan Minestrone Çorbası [ 11 Kasım 2025 ]


İtalyan Minestrone Çorbası

Özellik:

Sebze ağırlıklı, zeytinyağlı ve doyurucu bir Akdeniz klasiği. Lif, vitamin ve antioksidan açısından çok zengin.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan, 1 diş sarımsak

1 adet havuç, 1 adet kabak

1 su bardağı haşlanmış barbunya

1 su bardağı küçük makarna

1 litre sebze suyu

Tuz, karabiber, kekik

Üzeri için rendelenmiş parmesan

Hazırlanış:

Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleştir.

Küp doğranmış sebzeleri ekle, 5 dakika kavur.

Sebze suyunu ve haşlanmış barbunyayı ekle.

Kaynamaya başlayınca makarnayı ilave et.

Pişince tuz, karabiber, kekik ekle.

Serviste parmesan serperek sıcak sun.

Püf Noktası:

Sebzeleri mevsimine göre değiştir. Kabak yerine patates, fasulye yerine mercimek kullanabilirsin.

Renkli sebzelerle dolu, rustik İtalyan kasesi.