Özellik
Popülerlik
Malzemeler
500 g taze hamsi (kılçıkları ayıklanmış, temizlenmiş)
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam tuz
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı mısır unu
Hazırlık
Hamsileri yıka, tuzla hafifçe ov, süzülmeye bırak.
Tavada tereyağı ve zeytinyağını erit, soğanı kavur.
Fıstıkları ekle, hafifçe kızarınca pirinci ilave et.
Kuş üzümü, baharatlar ve tuzu ekle, karıştır.
Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir.
Fırın kabını tereyağıyla yağla, tabanına hamsileri kuyrukları dışa bakacak şekilde diz.
Ortasına pilavı doldur, üstünü tekrar hamsilerle kapat.
Üzerine biraz mısır unu serpiştir, 180°C fırında 25 dakika pişir.