Özellik:
Yunanistan’ın geleneksel sütlü yufka tatlısı. İrmikli muhallebi ve çıtır yufkaların birleşimiyle hem Türk hem Yunan mutfağında sevilen bir tatlıdır.
Malzemeler:
12 adet baklavalık yufka
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
4 yumurta
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilin
Şerbet: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, birkaç damla limon
Hazırlanışı:
İrmik, süt ve şekeri pişir, vanilini ekle.
Yufkaları yağla, yarısını tepsiye ser.
Muhallebiyi dök, üstünü yufkayla kapat.
180°C’de 35–40 dk pişir.
Şerbeti sıcakken dök.
Püf Noktası:
Yufkaların çıtırlığını korumak için şerbeti sıcak, tatlıyı ılık dök.