Fransız Soğan Çorbası [ 03 Kasım 2025 ]


Fransız Soğan Çorbası

Özellik:

Karamelize soğanın tatlılığı ve eriyen peynirle birleşen geleneksel Paris lezzeti.

Malzemeler:

4 büyük soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 litre et suyu

2 dilim baget ekmek

2 dilim kaşar veya gruyere peyniri

Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanış:

Soğanları ince doğra, tereyağında karamelize et.

Unu ekle, birkaç dakika kavur.

Et suyunu ekle, karıştırarak kaynat.

20 dakika kısık ateşte pişir.

Üzerine ekmek ve peynir koy, fırında kızart.

Püf Noktası:

Soğanları sabırla, altın rengi alana kadar karamelize et. Gerçek lezzet orada gizli

Üzerinde erimiş peynirle kaplı fırın kasesi.