Özellik
Popülerlik
Türkiye’nin her yöresinde yapılır, ama her bölge kendi dokunuşunu ekler:
Kayseri: bol etli, karabiberli
Sivas: az salçalı, sulu
Malzemeler
300 g dana kuşbaşı (ya da kemikli et)
1,5 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
5 su bardağı sıcak su
Hazırlık
Nohutları bir gece önceden ılık suda beklet, ertesi gün süz.
Eti tencerede tereyağı ve zeytinyağında kavur; rengi dönünce soğanı ekle.
Salçaları ekle, birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavur.
Nohutları ve baharatları ekle, karıştır.
Sıcak suyu ilave et, kısık ateşte 1,5–2 saat pişir (düdüklü tencere kullanıyorsan 30 dakika yeter).
Nohutlar yumuşayınca tuzunu ayarla, 5 dakika daha kaynat.