Özellik:
Fransız mutfağının zarif tatlısı Creme Brülee, ipeksi vanilyalı kremanın üzerindeki ince karamel tabakasıyla tanınır. Kaşık darbesiyle çıkan “çıt” sesiyle ünlüdür.
Malzemeler:
500 ml krema
1 vanilya çubuğu veya 1 tatlı kaşığı vanilin
5 yumurta sarısı
80 gr toz şeker
2 yemek kaşığı kahverengi şeker (üst için)
Hazırlanışı:
Kremayı vanilya ile kaynama noktasına kadar ısıt.
Yumurta sarısı ve şekeri çırp, kremayı azar azar ekle.
Karışımı küçük kaplara dök, 150°C fırında 30–35 dk pişir.
Soğuduktan sonra üstüne şeker serpip pürmüzle yakın.
Püf Noktası:
Karameli yakarken şekeri eşit serpiştir; aksi halde bazı bölgeler yanar, bazıları erimez.