Köken: 1960’larda Los Angeles’ta Japon şef Hidekazu Tojo tarafından “Batılı damaklara uygun” hale getirilmiştir.
Malzemeler (2 porsiyon için)
2 su bardağı sushi pirinc
3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 nori yaprağı
½ avokado (olgun)
½ salatalık (ince jülyen)
3 adet yengeç surimi
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Soğuk su (elleri nemlendirmek için)
Hazırlık
Pirinç hazırlığı: Pirinci yıka, suyunu süz, 1.2 kat suyla pişir. Sıcakken sirke, şeker ve tuzu ekle, karıştır.
Nori yerleştir: Bambu makisinin üzerine streç film ser, nori yaprağını koy.
Pirinci yay: Elleri ıslatıp pirinci ince bir tabaka halinde yay. Susam serp ve nori’yi ters çevir.
İçi doldur: Yengeç, avokado ve salatalığı hizalı şekilde koy.
Rulo yap: Maki matını kullanarak sıkıca sar, uç kısmını bastır.
Kes: Bıçağı suya batırarak 8 eşit parça kes.
Püf Noktası
Pirincin dışta olduğu bu tür sushi’de streç film kullanmak dağılmayı önler.
Sunum
Üzerine biraz tobiko (balık yumurtası) serpilirse profesyonel restoran görünümü kazanır.
Besin Değeri (1 porsiyon)
Yaklaşık 320 kcal — protein: 12 g, karbonhidrat: 48 g, yağ: 9 g