Özellik
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri (katık) için:
3 yemek kaşığı biber salçası (tercihen acı Hatay salçası)
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı çökelek (veya beyaz peynir)
1 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Hazırlık
Hamuru yoğur: unu, tuzu, şekeri ve mayayı karıştır, yavaş yavaş ılık su ekle.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde et, üzerini örtüp 45 dakika dinlendir.
Ayrı bir kapta tüm “katık” malzemelerini karıştır; yoğun kıvamlı bir karışım elde et.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, elinle veya merdane ile ince aç.
Üzerine biberli karışımı kaşıkla yay.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10–12 dakika pişir (kenarları kızarınca tamam).