Avustralya Barbeküsü (AUSSIE BBQ) [ 31 Ekim 2025 ]


Avustralya Barbeküsü (AUSSIE BBQ)

Malzemeler

Dana biftek, kuzu pirzola, karides, kanguru eti (yerel özel et).

Soslar: Barbekü sos, naneli yoğurt sosu, limonlu zeytinyağı sosu.

Baharatlar: Biberiye, kekik, karabiber, limon kabuğu rendesi.

Hazırlık

Etler ve deniz ürünleri sade şekilde hazırlanır; fazla baharat kullanılmaz.
Karides ve balıklar genellikle limon ve zeytinyağı ile marine edilir.

Pişirme Tekniği

Gazlı ızgaralar veya açık hava kömürlü barbeküler kullanılır.

Pişirme süresi kısa tutulur, özellikle deniz ürünlerinde.

Püf Noktaları

Avustralyalılar genellikle “piknik tarzı” barbekü yapar; topluluk içindir.

Etin üzerine pişirme sonrası bal veya ananas suyu sürülür (tatlı aroma için).

Deniz ürünleriyle kırmızı et aynı anda pişirilecekse ızgara bölmeleri ayrılır.