Arjantin Asado [ 15 Kasım 2025 ]


Arjantin Asado

Malzemeler

Dana antrikot, kaburga, kuzu pirzola, chorizo (baharatlı sosis).

Deniz tuzu, zeytinyağı, taze otlar.

Chimichurri sos (maydanoz, sarımsak, kırmızı biber, sirke, zeytinyağı).

Hazırlık

Etler tuzlanır, genellikle marine edilmez. Etin kendi tadı ön plandadır.
Chimichurri pişirme sonrası sos olarak dökülür.

Pişirme Tekniği

Asado (odun kömüründe yavaş pişirme):
Etler büyük ızgaralarda, doğrudan alev görmeden ağır ağır pişirilir.

Arjantin’de ustalar, kömürün sıcaklığını sadece el hissiyle ayarlar.

Püf Noktaları

Tuz pişirmeden hemen önce serpilir.

Et çevrilmeden önce alt kısmı tamamen karamelize olmalıdır.

Odun olarak “Quebracho” ağacı kullanılır (yoğun aroma verir).