Amerikan Barbeküsü (BBQ) [ 14 Kasım 2025 ]


Amerikan Barbeküsü (BBQ)

Malzemeler

Dana kaburga, brisket (göğüs eti), tavuk but, sosis.

BBQ sos (ketçap, esmer şeker, elma sirkesi, hardal, sarımsak, Worcestershire sos).

Baharat karışımı: paprika, karabiber, tuz, sarımsak tozu, soğan tozu, kahverengi şeker.

Hazırlık

Etler bir gece önceden marine edilir. Marine sosunda şeker ve sirke dengesi önemlidir.
BBQ sos genellikle pişirmenin son 30 dakikasında eklenir.

Pişirme Tekniği

Tütsüleme (Smoking): Odun talaşlarıyla düşük ısıda uzun süre (4–10 saat) pişirme.

En çok kullanılan odun türleri: Meşe, hickory, elma, kiraz.

Etin dış kısmında “smoke ring” denilen pembe halka oluşur.

Püf Noktaları

Düşük ısıda sabırla pişirin (100–120°C civarı).

Sosu erken sürmeyin, şeker yanar.

Servisten önce 10 dakika dinlendirin.